Från södra Sverige har vi handplockat producenter som med sin suveräna omsorg om råvaran kvalar in i vårt regionala sortiment. Producenterna i Götaland kommer från Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.
Vi rekommenderar
Regionalt
Regionalt Götaland
Från södra Sverige har vi handplockat producenter som med sin suveräna omsorg om råvaran kvalar in i vårt regionala sortiment. Producenterna i Götaland kommer från Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.
Sänkdalens Gård är en KRAV-certifierad mjölkgård som ligger på den natursköna halvön Vikbolandet, öster om Norrköping. Gården brukas av Tomas och Nilla Gunnarsson med familj och personal. Här har de har odlat ekologiskt ända sedan 1970-talet.
Söder om Fjärås, några kilometer från havet i norra Halland, ligger Kvia Gård. Gården drivs av Mattias Gustafsson med familj och här odlas framförallt knippgrönsaker, grönkål och rotfrukter.
Hellström Gin grundades 2019 av världens yngsta master distiller Elisabeth Hellström, uppvuxen på Gotland och med utbildning i destillationsteknik från Holland.
Vackert belägen vid Gotlands östkust, en bit från Visby, ligger familjeägda Skags Gård. Här odlas rotfrukter och potatis som växer bra i den kalkrika gotländska jorden.
Tomas är sjätte generationen som driver Stenhuse gård i Sanda socken på Gotland. Sparris har han odlat i 20 år. Gården producerar även rabarber, jordgubbar, hallon och ramslök.
I Västervik ligger familjeföretaget Jojjens Chark som har en lång tradition av charkhantverket. Där hittar du korvar, charkuterier och andra delikatesser.
I Karlshamns fiskehamn, med utsikt över hav och skärgård, ligger Vägga Rökeri. Verksamheten startades 1975 av Ingemar Martinsson som än idag driver rökeriet.
I Västergötland ligger Gäsene mejeri som ägs av bönder i Ljung. De är Sveriges minsta mejeriförening och består av ett gäng duktiga och stolta mjölkbönder som förstår kopplingen mellan bra mjölk och god ost.
På Kullamust i Mjöhult, det lilla musteriet mitt på Kullahalvön i Skåne, har det tillverkats must av svenska äpplen sedan 1929. Bara svenska äpplen används och inga konserveringsmedel tillsätts.
I Förslöv mellan Ängelholm och Båstad på Bjärehalvön i Skåne ligger Heberleins. Familjeföretaget som drivits i fyra generationer producerar rökta korvar, skinkor och pastejer på gammeldags vis. Charkuterierna görs endast på kött från svenska gårdar.
På Limabacka Kvarn står hantverk, kvalitet och ekologi i fokus. Bengt Nybergh och Andreas Nielsen är far och son som är femte- respektive sjätte generations mjölnare. De har ett brinnande intresse för ekologisk mat som både smakar och gör gott.
Familjeföretaget Rudenstams har odlat frukt och bär i flera generationer, beläget i Skärstadalen utmed Vätterns östra sluttningar. I sortimentet finns bland annat äppelcider, mousserande bärdrycker och must som du hittar hos oss på Martin & Servera.
På Östgötaslätten mellan Motala och Linköping ligger familjeföretaget Östra Fornås. Här finns en lång släkttradition av odling, sedan 1802. Gården drivs nu av sjätte generationens odlare. Härifrån kan du köpa närodlad kulpotatis av högsta kvalité.
Mellan Götene och Skara i Västergötland ligger Gården Partihandel där familjen Gustavsson KRAV-odlar kvalitetspotatis. Potatisen förädlas i det egna packeriet där potatisen tvättas, poleras, sorteras och paketeras.
I ett av Hallands vackraste kustområden med stranden och havet som bakgrund, ligger Ugglarps Grönt, strax söder om Falkenberg. Här finns ett brett och spännande sortiment av frukt och grönt.
Småländska Emåmejeriet tillverkar mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och smör. I produktionen används enbart mjölk från lokala gårdar, vilket ger korta transporter, mindre miljöpåverkan och färskare produkter.
Från Almnäs Bruks erbjuder Martin & Servera fina egenystade hårdostar av opastöriserad KRAV-mjölk tillverkade på hantverksmässigt vis med lång tradition.
Från Hjälmarfisk kan du köpa färsk fisk av hög kvalitet från svenska insjöar, bland annat MSC-märkta gösfiléer. De är fiskade på gammeldags och hållbart vis.
Wadstens Kött & Chark ligger på natursköna halvön Loftahammar, längs kusten i Västerviks kommun. Ett familjeföretag med stort kunnande om hur svenska charkuterier ska tillverkas.
Långt in på de krokiga smålandsvägarna, några mil från Kalmar, ligger Tvärskogs Vilt. Företaget ägs av Tomas Nilsson, som bedriver slakt, styckning och paketering av viltprodukter sedan 1997.
Från familjeföretaget Prästgården Grevbäck i Hjo i Västergötland kan du köpa högklassiga fläskprodukter från kvalitetsgrisar. Gården drivs av grisbonden Peter Eriksson och hans fru Titti sedan 1994.
Från JM Chark i Harplinge, mellan Falkenberg och Halmstad, kan du handla gårdsmärkt griskött. Sedan 1907 har företaget producerat kött- och charkprodukter av svensk råvara, från gårdar runtom i Halland enligt traditionella familjerecept.
Ängöl är hantverksbryggeriet som år 2010 slog upp portarna och bryggde sin första öl, Alla Tiders Prima Lager. Beläget i Kalmar, drivs bryggeriet framåt av brinnande individer med en passion för att främja svenskt öl.
Mohawk Brewing Company grundades 2010 genom ett samarbete mellan bryggmästare Stefan Gustavsson och AB Wicked Wine Sweden. Mohawk Brewing Company bryggde länge sin öl hos andra bryggerier, men sedan 2018 sköts produktionen från ett eget bryggeri.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.